Βιογραφικό

Νίκος Τσακωνιάτης
Ο γιατρός γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και σπούδασε Φυσικοθεραπεία και στην συνέχεια Ιατρική.

Μετά την βασική εκπαίδευση στην Γενική Χειρουργική, μετακινήθηκε στην Γαλλία όπου ειδικεύτηκε στην Πλαστική Χειρουργική στις Πανεπιστημιακές Κλινικές Πλαστικής, Μικροχειρουργικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, της Μασσαλίας, του Στρασβούργου και του Μπορντώ. Κατά την διάρκεια της ειδικεύσεως παρακολούθησε και απέκτησε τα Πανεπιστημιακά Διπλώματα της Μικροχειρουργικής Αγγείων και Νεύρων όπως και της Χειρουργικής Άκρας Χειρός. Παράλληλα εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα "την αποκατάσταση βαρέων βλαβών των κάτω άκρων με την βοήθεια της μικροχειρουργικής".

Μετά από την λήψη της ειδικότητας και κατόπιν εξετάσεων απέκτησε το Δίπλωμα του Ευρωπαικού Συμβουλίου Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Fellow of the European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Syrgery).

Με την επάνοδό του στην Ελλάδα εργάζεται σαν χειρουργός στον ιδιωτικό τομέα όντας παράλληλα σύμβουλος πλαστικής χειρουργικής στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού.Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής,της Διεθνούς Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής όπως και της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Χειρουργικής.Εκτελεί ανελλιπώς εκπαιδευτικό έργο μέσα στα πλαίσια της διαρκούς εκπαίδευσης της Εταιρείας Πλαστικής Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής , του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Νοσοκομείου "Υγεία".Εχει δημοσιεύσεις σε πολυάριθμα ιατρικά έντυπα της αλλοδαπής . Είναι επιστημονκός συνεργάτης στα Νοσοκομεία "Υγεία" και "Ερρίκος Ντυνάν".